Psikolojik Danışma ve Rehberlik Açısından Sorunlar ve Çözüm Önerileri

YöneticiHane

Paylaşmak Güzeldir

Haberler: YöneticiHane'ye Hoş Geldiniz. Daha güzel bir ortam için sitemizi arkadaşlarınıza duyurmanızı ve etkin bir şekilde kullanmanızı bekliyoruz.


Sınıflarda Karşılaşılan Ortak Problemler ve Çözüm Önerileri

Başlatan YoneticiHane

Yanıt: 0
Gösterim: 23313
Son İleti 25 Mart 2019, Pazartesi - 00:52
Gönderen: YoneticiHane
Yönetim ve Eğitim Planlaması Yönünden Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Başlatan YoneticiHane

Yanıt: 1
Gösterim: 12522
Son İleti 25 Mart 2019, Pazartesi - 00:41
Gönderen: YoneticiHane
Çevre ve Yaygın Eğitim Açısından Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Başlatan YoneticiHane

Yanıt: 1
Gösterim: 10801
Son İleti 24 Mart 2019, Pazar - 23:46
Gönderen: YoneticiHane
Öğrenci Açısından Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Başlatan YoneticiHane

Yanıt: 1
Gösterim: 10755
Son İleti 24 Mart 2019, Pazar - 22:14
Gönderen: YoneticiHane
Öğretmen Açısından Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Başlatan YoneticiHane

Yanıt: 1
Gösterim: 10798
Son İleti 24 Mart 2019, Pazar - 22:44
Gönderen: YoneticiHane

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Açısından Sorunlar ve Çözüm Önerileri (Okunma sayısı 22330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YoneticiHane

Çevrimdışı
  • *****
  • Administrator
  • Süper Ãœye
  • İleti: 2224
  • PUAN: 36
  • Cinsiyet: Bay
    • YöneticiHane.COM
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Açısından Sorunlar



1) Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirme yöntemlerini bilmemeleri, okulların imkanlarının ders dışı zamanlarda öğrencilerin hizmetine sunulamaması, okullarda yeteri sayıda Rehber öğretmen olmaması,

2) Bütün öğrencilerimizin fiziksel, zihinsel ve duygusal yönden gelişim aşamalarının öğretmenlerimizce dikkate alınmaması, sadece öğretim ağırlıklı çalışmalar yapılması,

3)  Disiplini, sorumluluk veren bir eÄŸitimsel sürece dönüştürememek,

4) Hafif ve orta düzeyde öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin zamanında teşhis edilememesi ve uygun eğitim yöntemlerinin uygulanmaması, BÖP’ lerin (Bireysel Öğretim Planları) hazırlanmaması,

5) Öğrencinin okul ve ders motivasyonunun sağlanamaması

6) Etkin ders çalışma yöntemlerinin bilinmemesi ve etki bir şeklide öğrenciye bu davranışın kazandırılmaması

7) Sınav kaygısının yüksek olması ve öğrencinin bu konuda rehberlik hizmeti alamaması,

8- Ders çalışma ve ders dışı faaliyet sürelerinin planlamalarının yetersiz olması

9) Psikolojik sorunları olan öğrencilerin gerekli psikolojik yardımı alamamaları

Facebook'ta PAYLAŞ

Saklamak değil, paylaşmak olsun özün. Eleştirmek değil, çözümü göstermek olsun sözün. Yıkmakta değil, yapmakta olsun gözün. Saldırmak değil, sarılmaktır çözüm.

YoneticiHane

Çevrimdışı
  • *****
  • Administrator
  • Süper Ãœye
  • İleti: 2224
  • PUAN: 36
  • Cinsiyet: Bay
    • YöneticiHane.COM
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Açısından Çözüm Önerileri

Ä°lgili resim

1-Okullarda rehberlik hizmetleri yeterli olmadığından öğrencileri yönlendirmede olumsuzluklar yaşanmakta ve buna dayalı olarak öğrenci yeteneği ve bilgi birikimi ölçüsünde doğru tercih yapamamaktadır. Yanlış tercihlerle sınava giren öğrenciler başarı ortalamasını da düşürmektedir. Bunun için okullarda rehberlik hizmetleri uzmanlar tarafından verilmeli ve her okulda mutlaka uzman rehber öğretmenler yeterince bulundurulmalıdır.

2-Öğrencilerin ders dışı zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmeleri için rehber öğretmenler tarafından bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı ve okul olanaklarının ders dışı zamanlarda da öğrenci hizmetine sunulması gerekmektedir.

3- Hafif ve orta düzeyde öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler göz ardı edilmekte ve yok sayılmaktadır. Bu öğrenciler zamanında teşhis edilmelidir. Ayrıca yine bu öğrenciler için bireysel öğretim programları hazırlanmalı ve öğretmenler tarafından uygulanmalıdır.

4-Öğrencilerin okul ve ders motivasyonunu yüksek tutmak için sık sık öğrencilere yönelik rehber öğretmenler tarafından seminerler verilmeli ve kontrollü bir şekilde çalışmalar yapılmalıdır.

5-Her öğrencinin kendine özgü bir öğrenme stilinin olduğu düşünülerek öğrencilere özel ders çalışma yöntemlerinin belirlenmesi ve bunun uygulanmasına yönelik çalışmaların bizzat rehber öğretmenler eşliğinde kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu konuda öğretmen-öğrenci-veli işbirliğine mutlaka gidilmelidir.

6- Öğrencilerin sınavlara “nasılsa başaramayacağım” gibi öğrenilmiş çaresizlik gözüyle bakmaları sınav başarısını doğal olarak olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden rehber ve ders öğretmenleri tarafından öğrencilerin motivasyonunu geliştirecek çalışmalar yapılması gerekmektedir.

7- Ders çalışma ve ders dışı faaliyetleri planlamalarının rehber öğretmenler tarafından planlanarak öğrencilere verilmesi ve ayrıca bu planların uygulanmasının  kontrolünün yapılması gerekmektedir. her öğrenciye farklı ve özel program hazırlanmalı ve bu sistematik bir ÅŸekilde aile iÅŸbirliÄŸi esas alınarak uygulanmalıdır.

8- Ergenlik çağına gelen öğrencilerin özel psikolojik durumları gelişeceğinden, bu konu ile ilgili rehber öğretmenler tarafından psikolojik destek sağlanmalıdır. Rehber öğretmeni olmayan okul kalmamalı.




Facebook'ta PAYLAŞ

Saklamak değil, paylaşmak olsun özün. Eleştirmek değil, çözümü göstermek olsun sözün. Yıkmakta değil, yapmakta olsun gözün. Saldırmak değil, sarılmaktır çözüm.